Het huidige station en stationsplein van Ninove.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige station en stationsplein van Ninove. © Claudia Van den Houte

Stad gaat stationsplein zelf herinrichten tot “aangenamer plein met meer groen”, op lange termijn mogelijk nieuw stationsgebouw

NinoveHet stadsbestuur gaat niet wachten op de NMBS om het stationsplein opnieuw aan te leggen en zal dat zelf op korte termijn doen. Ze sluit ook een samenwerkingsovereenkomst af met de NNMBS, Infrabel en De Lijn voor een masterplan om op lange termijn de ruimere stationsomgeving te bekijken. Er zijn momenteel gesprekken lopende voor een nieuw gebruik van het huidige stationsgebouw en op termijn hoopt de stad op een nieuw gebouw, met bijvoorbeeld een buurtwinkel of wonen. Oppositiepartij N-VA vreest nog steeds dat de stationsparking betalend wordt en dat overwegen zullen sluiten.

  1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

    Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
    Zulte