De openbare verlichting / straatverlichting op de Denderhoutembaan in Ninove.
Volledig scherm
De openbare verlichting / straatverlichting op de Denderhoutembaan in Ninove. © Claudia Van den Houte

Stad dooft vanaf zondag openbare verlichting ‘s nachts

NinoveDe stad Ninove heeft in samenspraak met Fluvius beslist om vanaf zondag 4 december de openbare verlichting volledig te doven tussen 23 uur en 5 uur, om zo energie te besparen. Op vrijdag- en zaterdagavond worden de lichten niet gedoofd.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Kleine Victor komt ter wereld in brandweerkazerne: “Zelfs de ziekenwagen kreeg ons niet meer op tijd in het ziekenhuis”
  Lennik/O.L.V.-Lombeek

  Kleine Victor komt ter wereld in brandweer­ka­zer­ne: “Zelfs de ziekenwa­gen kreeg ons niet meer op tijd in het ziekenhuis”

  Het was niet de bevalling die Dorien Pletinckx (34) en Tom De Smedt (33) uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek zich hadden ingebeeld. Plots opgekomen weeën noopten de aanstaande papa om met vrouwlief richting het ziekenhuis in Asse te trekken, maar die bestemming gingen ze niet tijdig hallen. “Uiteindelijk werd Victor geboren in de ziekenwagen in de brandweerkazerne van Eizeringen”, klinkt het. Gisteren bracht het gezinnetje een bezoek aan de Lennikse brandweermannen.