Een eerdere voorstelling van 'De Donderdagen' op het circusplateau in de Vuurkruisersstraat in Ninove.
Volledig scherm
Een eerdere voorstelling van 'De Donderdagen' op het circusplateau in de Vuurkruisersstraat in Ninove. © Claudia Van den Houte

Spaanse avond met circusshow ‘Bowa’s trips’ op 'De Donderdagen’

NinoveOp circus- en straattheaterfestival ‘De Donderdagen’ geniet je deze week, op donderdag 11 augustus, van een Spaanse avond.

 1. Ook kerken kampen met hoge energiefactuur: Abdijkerk gaat wellicht naar vervijfvoudiging
  PREMIUM
  Ninove

  Ook kerken kampen met hoge energiefac­tuur: Abdijkerk gaat wellicht naar vervijfvou­di­ging

  De hoge energieprijzen laten zich ook voelen bij de kerkfabrieken. In Ninove loopt de energiefactuur het hoogst op voor de abdijkerk en de kerk van Denderwindeke. Voor de abdijkerk verdrievoudigde de factuur tot hiertoe al en wordt er in totaal een vervijfvoudiging verwacht dit jaar. “We stellen herstellingswerken uit en hielden al een extra collecte naar aanleiding van de gestegen energiefactuur”, vertelt pastoor Alexander Vandaele.
 2. Jaar nadat hij hartinfarct kreeg tijdens Sup Elfstedentocht neemt Dirk opnieuw deel: “Even emo-moment toen ik het punt passeerde waar ik vorig jaar uit het water ben gehaald”
  PREMIUM
  Meerbeke

  Jaar nadat hij hartin­farct kreeg tijdens Sup Elfsteden­tocht neemt Dirk opnieuw deel: “Even e­mo-mo­ment toen ik het punt passeerde waar ik vorig jaar uit het water ben gehaald”

  Dirk de Beuf (51) heeft opnieuw deelgenomen aan de ‘Sup 11 City tour’, alias de Sup Elfstedentocht in Friesland, een jaar nadat hij een hartstilstand kreeg tijdens die race voor Stand Up Paddlers. Dit jaar nam hij wel voor het eerst deel in teamverband. “Ik wou nog niet tot het uiterste gaan”, vertelt hij.