Voor de nacht van woensdag op donderdag hadden de Scouts & Gidsen Mandus Aspelare een droge plek gevonden.
Volledig scherm
Voor de nacht van woensdag op donderdag hadden de Scouts & Gidsen Mandus Aspelare een droge plek gevonden. © Scouts & Gidsen Mandus Aspelare

Scouts & Gidsen Mandus Aspelare keren dan toch terug uit Luik door noodweer: “Een aangenaam kamp zit er niet meer in”

AspelareDe Scouts & Gidsen Mandus Aspelare hebben beslist om hun kamp in het Luikse Theux dan toch stop te zetten door het noodweer.

 1. Patrick De Doncker (KVK Ninove) geeft voorzittersfakkel door aan Reginald Vertonghen: “Ik ken het huis hier door en door”
  voetbal tweede nationale A

  Patrick De Doncker (KVK Ninove) geeft voorzit­ters­fak­kel door aan Reginald Vertonghen: “Ik ken het huis hier door en door”

  Wat al langer in de lucht hing, werd deze week bevestigd. Patrick De Doncker heeft op KVK Ninove de voorzittersfakkel doorgegeven aan Reginald Vertonghen. De Ninoofse accountant is uiteraard geen nieuw gezicht aan De Kloppers, want van 2009 tot 2013 stond Vertonghen er al aan het roer. Nadien maakte hij steeds deel uit van het bestuur en de financiële cel van de club. “Ik ken het huis dan ook door en door”, geeft Vertonghen aan.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. 'Belle époque' komt tot leven in Liberale Kring tijdens Open Monumentendag: Van school over bibliotheek en tekenacademie tot buurthuis in anderhalve eeuw
  PREMIUM
  Ninove

  'Belle époque' komt tot leven in Liberale Kring tijdens Open Monumenten­dag: Van school over biblio­theek en tekenacade­mie tot buurthuis in anderhalve eeuw

  In de ‘Liberale Kring’ herleeft zondag op Open Monumentendag de sfeer van de belle époque met historische figuranten, een toekomstvoorspeller en nog veel meer. Ze verwijzen naar het rijke verleden van het gebouw, dat sinds 1872 dienst deed als rijksschool, liberaal hoofdkwartier, bibliotheek en ‘tekenschool’. De balzaal, die in al haar glorie werd hersteld, wordt nu gebruikt als concertzaal en expositieruimte.