Het 75-jarig huwelijksjubileum van reuzen Doeken en Doeka in het stadscentrum van Ninove.
Volledig scherm
Het 75-jarig huwelijksjubileum van reuzen Doeken en Doeka in het stadscentrum van Ninove. © Claudia Van den Houte

Reuzen Doeken en Doeka hernieuwen na 75 jaar huwelijksgeloften en trekken met reuzenfamilie door stadscentrum

NinoveDe Ninoofse reuzen Doeken en Doeka hebben zaterdag hun 75-jarig huwelijksjubileum gevierd. Het reuzenechtpaar - dat voor de gelegenheid werd opgefrist - vernieuwde hun trouwgeloften en trok met de hele reuzenfamilie door het stadscentrum.

 1. “Michel was een burgemeester waar je écht alles aan kon vragen en oprecht luisterde”: Kris Baert en Jean-Pierre Schoukens vertellen over hun beste makker
  PREMIUM
  Gooik

  “Michel was een burgemees­ter waar je écht alles aan kon vragen en oprecht luisterde”: Kris Baert en Jean-Pier­re Schoukens vertellen over hun beste makker

  Het nieuws dat Gooiks burgemeester Michel Doomst de sjerp in januari zal doorgeven is intussen al even kunnen bezinken. Kris Baert en Jean-Pierre Schoukens kennen de burgervader al van kleins af aan en weten zowat elk klein detail over zijn leven. Ze vormden jaren geleden een hecht kliekje, maar die band is nog steeds niet verdwenen. De twee vertellen ons in een exclusief interview over hun band en halen een boel leuke anekdotes naar boven over hun kameraadschap met Michel Doomst. “Het doet me lachen als ik terugdenk aan de periode dat hij naar matchen van Anderlecht wou luisteren op de meest ondenkbare plaatsen.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.