Zo zou het nieuwe jeugdhuis eruit gezien hebben.
Volledig scherm
Zo zou het nieuwe jeugdhuis eruit gezien hebben. © Eiland 7 architecten / repro CVHN

Politiek spelletje nekt nieuw jeugdhuis

NINOVEEr komt voorlopig geen nieuw jeugdhuis in Ninove. Drie leden van de meerderheid steunden een voorstel van oppositiepartij N-VA zodat de plannen van het stadsbestuur worden gekelderd door hun eigen partijleden. Schepen van Jeugd Lieven Meert (sp.a) betreurt de beslissing: "Jongeren worden slachtoffer van politieke spelletjes." Wellicht heeft de onenigheid rond het nieuwe kartel 'SAMEN' een rol gespeeld.

 1. Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.
 2. Zo VeloVeilig is Ninove: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  ninove

  Zo VeloVeilig is Ninove: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Ninove hebben 101 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.