Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Politie controleert op ladingzekering en stelt zeven overtredingen vast

NinoveDe lokale politie van Ninove heeft op de Tabakslaan in Ninove een controle op zwaar vervoer uitgevoerd. In totaal werden er elf voertuigen aan een grondige controle onderworpen. Zeven van hen bleken niet in orde te zijn. 

 1. Bart De Durpel en Voorde-Appelterre wissen forfaitnederlaag uit met klinkende zege: “Mijn jongens waren op de afspraak”
  voetbal derde nationale A

  Bart De Durpel en Voor­de-Appelterre wissen forfaitne­der­laag uit met klinkende zege: “Mijn jongens waren op de afspraak”

  Vorige week met een forfaitscore onderuit gaan en afgelopen weekend met duidelijk 0-4-cijfers winnen. Het minste wat je van Voorde-Appelterre kan zeggen, is dat de ploeg weerbaarheid toont. En dat voor een elftal dat gebukt gaat onder heel wat blessureleed. Met een elf op achttien nestelt groen-rood zich op de vierde plaats in het klassement. Met wedstrijden tegen de nummer twee Lochristi en de nummer drie Stekene dienen zich nu twee kleppers aan voor de fusieploeg.
 2. Langst zittende burgemeester van Vlaanderen stopt met gemeentepolitiek: hoe moet het nu verder met Gooik?
  PREMIUM
  Gooik

  Langst zittende burgemees­ter van Vlaanderen stopt met gemeentepo­li­tiek: hoe moet het nu verder met Gooik?

  De langstzittende burgemeester van Vlaanderen stopt ermee. In zijn hele carrière miste hij maar één gemeenteraad, maar nu zal Gooiks burgemeester Michel Doomst na 33 jaar de sjerp te dragen, de fakkel op 1 januari 2022 doorgeven aan eerste schepen Simon De Boeck (CD&V). Via de Chiro kwam Doomst bij de CVP terecht en zo begon een rijkgevulde carrière in de lokale politiek én in het Vlaams parlement, waar hij zelfs de bijnaam ‘Mister Splitser’ kreeg. Nu krijgt de zelfverklaarde ‘Parel van het Pajottenland’ dus een nieuwe burgemeester: “Een keuze voor de toekomst’, klinkt het.