Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Thinkstock

Peuterturnen en boekenstand rond opvoeden voor Week van de Groeilamp

NinoveHet Huis van het Kind zet naar aanleiding van de Week van de Groeilamp opvoeden en opvoeders in de kijker met een aantal activiteiten.

  1. Oppositie scherp voor gepland detentiehuis in oude rijkswachtkazerne: “Natuurlijk maken mensen zich zorgen, ze zullen hun kinderen afhalen recht tegenover een gevangenis”
    PREMIUM
    Ninove

    Oppositie scherp voor gepland detentie­huis in oude rijkswacht­ka­zer­ne: “Natuurlijk maken mensen zich zorgen, ze zullen hun kinderen afhalen recht tegenover een gevangenis”

    Op de extra gemeenteraad over het geplande detentiehuis in de oude rijkswachtkazerne langs de Aalstersesteenweg vielen scherpe woorden. Niemand blijkt tegen een detentiehuis op zich te zijn, maar wel tegen de locatie, recht tegenover een school en naast een kinderopvang. Ook binnen de meerderheid hebben sommigen daarover twijfels, maar een motie van de oppositie om het detentiehuis tegen te houden werd weggestemd. Er werd wel een motie goedgekeurd om de locatie grondig te onderzoeken, al is volgens de oppositie alles al beslist.