De Middenschool in Ninove
Volledig scherm
De Middenschool in Ninove © Claudia Van den Houte

Overleg maar nog geen sancties voor leerkrachten in middenschool nadat ze in opspraak kwamen: “We blijven met mensen bezig”

NinoveDe GO! Middenschool in Ninove is deze week in opspraak gekomen na vernederingen naar enkele leerlingen toe. In een groep zouden leerkrachten gelachen hebben met leerlingen, en werden er ook leerlingen vastgebonden aan een stoel. “We treden nu in overleg met de leerkrachten, maar we mogen niet vergeten dat we ondanks alles met mensen bezig blijven en de ware toedracht willen achterhalen”, zegt overkoepelend directeur Els Schockaert.

 1. Van auto’s wassen bij Willy Michiels over eigen schoonmaakbedrijf tot eerste horecazaak: Thierry gaat met ‘Grenzeloos’ voor nieuwe uitdaging
  PREMIUM
  Haaltert

  Van auto’s wassen bij Willy Michiels over eigen schoonmaak­be­drijf tot eerste horecazaak: Thierry gaat met ‘Grenzeloos’ voor nieuwe uitdaging

  Thierry Van Der Eecken (42) uit Haaltert opent vrijdag de deuren van het nieuwe fonduehuisje en brasserie ‘Grenzeloos’ in de Stationsstraat. Op zijn vijftiende waste hij al de auto’s van bingokoning Willy Michiels, later startte hij een schoonmaakbedrijf en een bedrijf in het verhuur van feestmateriaal en nu zet hij zijn eerste stappen in de horeca. “In het leven moet je soms je grenzen verleggen. Daarom heet mijn fonduehuisje ‘Grenzeloos’.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. Werken op nieuwe locatie dierenasiel gaan van start: “We hopen deze zomer eindelijk te kunnen verhuizen, al zal gebouw zelfs nog te klein zijn om alle dieren op te vangen”
  Denderwindeke

  Werken op nieuwe locatie dieren­asiel gaan van start: “We hopen deze zomer eindelijk te kunnen verhuizen, al zal gebouw zelfs nog te klein zijn om alle dieren op te vangen”

  De werken zijn van start gegaan op de toekomstige locatie van het Dierenasiel Ninove. De uitbaters hopen volgende zomer eindelijk te kunnen verhuizen. Ze kijken ernaar uit, want deze winter moeten ze zich nog behelpen met warmtelampen in de hondenkennels in een erg verouderde infrastructuur. Bovendien is het opnieuw zeer druk in het asiel en moeten ze met een wachtlijst werken.