Het oud stadhuis is oranje verlicht in het kader van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ rond geweld tegen vrouwen.
Volledig scherm
Het oud stadhuis is oranje verlicht in het kader van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ rond geweld tegen vrouwen. © Claudia Van den Houte

Oud stadhuis kleurt oranje als steun voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld

NinoveHet oud stadhuis is nog tot 10 december oranje verlicht in het kader van de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ rond geweld tegen vrouwen.

 1. Vrienden starten actie voor vierjarige Senn die syndroom van Lennox-Gastaut heeft: “Door zware epilepsieaanvallen zal Senn verstandelijk altijd baby'tje van negen maanden blijven”
  PREMIUM
  Welle

  Vrienden starten actie voor vierjarige Senn die syndroom van Len­nox-Gastaut heeft: “Door zware epilepsie­aan­val­len zal Senn verstande­lijk altijd baby'tje van negen maanden blijven”

  Senn, het vierjarig zoontje van Dipika Van Cutsem en haar partner Kevin uit Welle, heeft het syndroom van Lennox-Gastaut. Dat is een zware vorm van epilepsie die amper onder controle te krijgen is. Dipika en Kevin willen Senn zo lang mogelijk thuis laten wonen en het hem zo aangenaam mogelijk maken. Daarvoor hebben ze aangepast materiaal nodig, dat vaak duur is. Vrienden van het koppel zijn daarom als ‘Team Senn’ een actie gestart om een aangepaste bedbox te financieren voor het kereltje.
 1. Oudste Denderleeuwse carnavalsgroep 'De Starters' stopt er na 41 jaar mee: “Steeds minder interesse bij onze leden voor carnaval, dus focussen we op onze Zomerfeesten onder nieuwe vzw”
  PREMIUM
  Denderleeuw

  Oudste Dender­leeuw­se carnavals­groep 'De Starters' stopt er na 41 jaar mee: “Steeds minder interesse bij onze leden voor carnaval, dus focussen we op onze Zomerfees­ten onder nieuwe vzw”

  ‘De Starters’, de oudste carnavalsgroep van Denderleeuw, stoppen er na liefst 41 jaar mee. Tijdens de volgende carnavalsstoet zullen ze niet meer deelnemen als groep. Hun Zomerfeesten, die ze in 2019 oprichtten, blijven ze wel verder organiseren, maar dan onder de nieuwe vzw Chriva.
 2. Verlies van parkeerplaatsen bij vernieuwing stadskern ligt moeilijk: “Dit zal doodsteek betekenen voor sommige handelaars”
  PREMIUM
  Ninove

  Verlies van parkeer­plaat­sen bij vernieu­wing stadskern ligt moeilijk: “Dit zal doodsteek betekenen voor sommige handelaars”

  De geplande vernieuwing van de stadskern zorgt voor discussie. Dat de vernieuwing nodig is, daar lijkt iedereen het over eens te zijn. Het stadsbestuur breidt de projectzone op vraag van de handelaars zelfs uit. Maar dat er bij de heraanleg heel wat parkeerplaatsen sneuvelen, ligt heel moeilijk. Bij de oppositie wordt er voor faillissementen gevreesd, een vrees die ook bij de handelaars leeft. “Voor elke parkeerplaats die wegvalt, zou de stad een nieuwe moeten creëren”, klinkt het bij de handelaars.