Woonzorgcentrum Klateringen langs de Centrumlaan in Ninove.
Volledig scherm
Woonzorgcentrum Klateringen langs de Centrumlaan in Ninove. © Claudia Van den Houte

Opnieuw bezoek mogelijk in woonzorgcentrum Klateringen, waar 75 bewoners besmet waren: “Nog steeds zware weken”

NinoveIn woonzorgcentrum Klateringen testten tot hiertoe al 75 bewoners positief op het coronavirus, van wie er zestien overleden zijn. Het rusthuis nam in november al een noodafdeling in gebruik om de positieve bewoners te scheiden van de negatieve en op die manier het risico op overdracht te beperken. Ook de bezoekregeling werd gedurende twee weken opgeschort, maar sinds maandag is er opnieuw beperkt bezoek toegelaten.

 1. Gezin moet appartement half juli verlaten omdat gemeente er noodwoning van wil maken: “Maar nu komen wij in nood terecht”
  Denderhoutem

  Gezin moet apparte­ment half juli verlaten omdat gemeente er noodwoning van wil maken: “Maar nu komen wij in nood terecht”

  Jens Van den abeele (32) moet met zijn vriendin en zoontje zijn appartement in de Molenstraat in Denderhoutem half juli verlaten omdat de gemeente Haaltert, die eigenaar is, er een noodwoning van wil maken. De gemeente doet wellicht niets onwettig, maar voor Jens en zijn gezin is het een zure appel om door te bijten. “Ik vind het verschrikkelijk dat we weg moeten voor een noodwoning, want ze zetten mensen op straat die in nood terechtkomen”, aldus Jens. De gemeente verzekert dat ze het gezin wil helpen.
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op