Een reconstructietekening van de middeleeuwse burcht van Ninove
Volledig scherm
Een reconstructietekening van de middeleeuwse burcht van Ninove © rv

Openbaar onderzoek voor bescherming middeleeuwse burcht gaat op 29 oktober van start

NinoveHet openbaar onderzoek naar aanleiding van de voorlopig bescherming van de vroegere middeleeuwse burcht van Ninove gaat op 29 oktober van start en zal tot en met 27 november lopen. Tot dan kunnen er opmerkingen of bezwaren worden ingediend.

  1. Bij het eerste Dierenuitvaartcentrum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinneringsjuweel”
    Gooik

    Bij het eerste Dierenuit­vaart­cen­trum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinne­rings­ju­weel”

    Het eerste Dierenuitvaartcentrum in België opende al op 1 april 2021 de deuren langs de Hoevestraat in Gooik. Sindsdien kwamen al enkele honderden baasjes over de vloer om afscheid te nemen van hun geliefde huisdier. Omdat de vraag de afgelopen maanden steeg, is de oprichter van het Dierenuitvaartcentrum Francky Devalckeneer (54) nu ook gestart met uitvaartdiensten voor paarden. “Ook voor een dier van 650 kilogram waar je soms wel 30 jaar samen mee hebt geleefd is een diervriendelijke uitvaart nodig”, vertelt Francky.