Schepenen Wouter Vande Winkel en Alain Triest bij de lancering van nieuwe shop & go-zone aan het Oudstrijdersplein enkele jaren geleden.
Volledig scherm
Schepenen Wouter Vande Winkel en Alain Triest bij de lancering van nieuwe shop & go-zone aan het Oudstrijdersplein enkele jaren geleden. © Claudia Van den Houte

Open Vld-fractie gaat zich "beraden over toekomst meerderheid", na zwaar conflict tussen twee schepenen

Ninove“Wij zullen ons beraden over de verdere toekomst van deze meerderheid”, stelde Open Vld-fractieleider Stijn Vander Elst maandagavond op de gemeenteraad. Daar werd er een zwaar meningsverschil tussen schepen Wouter Vande Winkel (Samen-Groen) en schepen Alain Triest (Open Vld) uitvoerig belicht na een interpellatie van oppositieraadslid Guy D'haeseleer (Forza Ninove). Andere meerderheidsleden denken alvast dat er tot een oplossing kan worden gekomen.

  1. Oude rijkswachtkazerne aan Aalsterstesteenweg wordt detentiehuis in 2025: “Zo lopen veroordeelden in Ninove en omstreken niet langer vrijuit rond”
    Ninove

    Oude rijkswacht­ka­zer­ne aan Aalsterste­steen­weg wordt detentie­huis in 2025: “Zo lopen veroordeel­den in Ninove en omstreken niet langer vrijuit rond”

    De overheidsdiensten van Justitie en de Regie der Gebouwen willen de oude rijkswachtkazerne aan de Aalsterstesteenweg in Ninove herinrichten tot een detentiehuis in 2025. In een detentiehuis worden kleine groepen kortgestraften opgesloten en begeleid. Het gaat om veroordeelden die nu vrij rondlopen. Op die manier kunnen gevangenisstraffen onder de drie jaar worden uitgevoerd. De stad Ninove organiseert op 6 juli een infoavond in aanwezigheid van minister van Justitie Vincent van Quickenborne.