Initiatiefnemer Johan Allard uit Okegem met schepen Katie Coppens aan de ooievaarspaal werd geplaatst op het domein van kaatsvereniging de Amusanten aan de Fonteinstraat.
Volledig scherm
Initiatiefnemer Johan Allard uit Okegem met schepen Katie Coppens aan de ooievaarspaal werd geplaatst op het domein van kaatsvereniging de Amusanten aan de Fonteinstraat. © Claudia Van den Houte

Ooievaars hebben voortaan nestplaats in Okegem: Stad plaatst ooievaarspaal na voorstel van inwoner Johan

OkegemDe stad Ninove heeft woensdag een ooievaarspaal laten plaatsen op het domein van kaatsvereniging de Amusanten aan de Fonteinstraat in Okegem. Het ooievaarsnest was een idee van Okegemnaar Johan Allard, die het voorstel indiende via het participatieproject ‘100 x 100 en je telt mee’ van de stad Ninove.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Politie Ninove kan gewelddadige confrontatie vermijden dankzij live volgen van camerabeelden
  Ninove

  Politie Ninove kan gewelddadi­ge confronta­tie vermijden dankzij live volgen van camerabeel­den

  De politie van Ninove kreeg woensdag kort na de middag verschillende meldingen binnen van een samenscholing van een groep jongeren in de binnenstad. Deze samenscholing ging gepaard met heel wat geroep en getier waarbij een confrontatie met anderen niet was uitgesloten. Dankzij het Real Time Intelligence team (RTI) dat ze hebben opgestart hebben ze tijdig kunnen ingrijpen en een confrontatie voorkomen.