Fanny Schiettecatte, Roeland De Samblancx, Nicolas Van Kerkhoven, Jorg Coppens en Vanessa Cooman trekken zondag naar Trooz om de inwoners te helpen die zwaar getroffen zijn door het noodweer.
Volledig scherm
Fanny Schiettecatte, Roeland De Samblancx, Nicolas Van Kerkhoven, Jorg Coppens en Vanessa Cooman trekken zondag naar Trooz om de inwoners te helpen die zwaar getroffen zijn door het noodweer. © Claudia Van den Houte

Ninovieters brengen voedsel naar zwaargetroffen Trooz, traiteurzaak en andere zelfstandigen steunen actie: “Sommige inwoners leven op suikerwafels”

NinoveEen groepje Ninovieters trekt zondag naar Trooz, een gemeente in Luik waar het extreme noodweer hard heeft toegeslagen. Roeland De Samblancx en Fanny Schiettecatte uit Nederhasselt gingen er eerder al helpen en gaan nu samen met Jorg Coppens en Vanessa Cooman van traiteurzaak Meal@Home uit Okegem terug om de bewoners, die er in primitieve omstandigheden leven, lekkere maaltijden te bezorgen. Tal van Ninoofse zelfstandigen schonken daarvoor hun producten.

  1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
    Independer

    Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

    Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.