Arne Cauchie uit Meerbeke tijdens de ‘Ultimate Warrior Obstacle Run’ in Drakenrijk in het Nederlandse Reuver.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Cauchie uit Meerbeke tijdens de ‘Ultimate Warrior Obstacle Run’ in Drakenrijk in het Nederlandse Reuver. © rv

Ninovieter Arne loopt 154 km over zo’n 400 obstakels in 24 uur en wint zo 'Ultimate Warrior Obstacle Run’ in Nederland: “Ik zoek het altijd nog iets extremer”

MeerbekeArne Cauchie (29) uit Meerbeke heeft het voorbije weekend de ‘Ultimate Warrior Obstacle Run’ in Drakenrijk in het Nederlandse Reuver gewonnen. Hij liep 154 kilometer in 24 uur en beklom daarbij om en bij de 400 obstakels. “Omdat ik veel in het donker moest lopen, speelde het mentale enorm mee.”

 1. Vorig jaar vocht Mario (48) nog voor zijn leven, nu is hij vice-Belgisch kampioen berglopen: “Dit is mijn uitlaatklep”
  PREMIUM
  Meerbeke

  Vorig jaar vocht Mario (48) nog voor zijn leven, nu is hij vi­ce-Bel­gisch kampioen berglopen: “Dit is mijn uitlaat­klep”

  Mario Penne (48) uit Meerbeke vocht vorig jaar nog voor zijn leven nadat er bij hem een hersengezwel was ontdekt. Hij onderging een operatie die acht uur duurde en kampte achteraf met complicaties. Recent werd hij voor de tweede keer vice-Belgisch kampioen berglopen masters. “Een bewijs dat je de moed nooit moet laten zakken”, zegt hij. Ook in het verleden hielp lopen hem door moeilijke momenten.
 2. Dirk (50) krijgt hartinfarct tijdens Sup Elfstedentocht: “Voelde na zo’n 20 kilometer dat er iets niet klopte, even later ging het licht volledig uit”
  Meerbeke

  Dirk (50) krijgt hartin­farct tijdens Sup Elfsteden­tocht: “Voelde na zo’n 20 kilometer dat er iets niet klopte, even later ging het licht volledig uit”

  Dirk de Beuf (50) was woensdag goed gestart aan de Sup Elfstedentocht in Friesland, maar de race was voor hem al snel voorbij: de Meerbekenaar kreeg na 20 kilometer een hartinfarct. “Ik keek op mijn sporthorloge en zag dat mijn hartslag 175 slagen per minuut bedroeg. Nadien ging plots het licht uit. Ik had de kracht zelfs niet meer om mijn ogen open te houden.”