Uitbaters Martine en Katrien van het Dierenasiel Ninove.
Volledig scherm
Uitbaters Martine en Katrien van het Dierenasiel Ninove. © Claudia Van den Houte

Ninove zoekt nieuwe locatie voor dierenasiel: “Onderzoek kan enkele maanden duren”

NinoveHet Ninoofse stadsbestuur zal een onderzoek laten uitvoeren naar een geschikte locatie voor het Dierenasiel Ninove. Een studiebureau moet nagaan waar in Ninove de beste plaats is voor een nieuw asiel. “Ninove mag en kan zijn enige dierenasiel niet verliezen.”

 1. Crowdfunding voor dierenasiel loopt als een trein, maar regelgeving staat oplossing voor infrastructuurprobleem in de weg
  PREMIUM
  Ninove/Denderwindeke

  Crowdfun­ding voor dieren­asiel loopt als een trein, maar regelge­ving staat oplossing voor infrastruc­tuur­pro­bleem in de weg

  De crowdfunding die Niels Hemmeryckx opstartte voor het dierenasiel in Ninove loopt heel goed: Op amper een week werd er al meer dan 9.000 euro ingezameld. Hoewel hij duidelijk iets heeft doen bewegen, lijkt een definitieve oplossing voor het infrastructuurprobleem nog niet voor meteen. Dat komt volgens de stad door de strikte regelgeving van de hogere overheid over waar asielen (niet) toegelaten zijn. “We zullen de knoop doorhakken en voor de locatie gaan waarbij we het minste weerstand verwachten”, aldus schepen Katie Coppens (Vooruit).
 1. Dierenasiel straks op twee locaties: katjes verhuizen naar Outer tot infrastructuurproblemen opgelost raken
  PREMIUM
  Ninove

  Dieren­asiel straks op twee locaties: katjes verhuizen naar Outer tot infrastruc­tuur­pro­ble­men opgelost raken

  Het dierenasiel Ninove zal binnenkort - mogelijk al half mei - vanop twee locaties werken. Uitbaters Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts zijn van plan om de katten op een andere locatie onder te brengen, langs de Brakelsesteenweg in Outer. Intussen blijft het wachten op een definitieve oplossing voor de infrastructuurproblemen nadat de vergunning voor een nieuw asiel werd vernietigd. Er zijn twee mogelijkheden, maar die blijken niet evident.