Het stadhuis van Ninove.
Volledig scherm
Het stadhuis van Ninove. © Claudia Van den Houte

Ninove neemt extra coronamaatregelen: Nog meer events geannuleerd en trouwrecepties tijdelijk afgeschaft

NinoveDe stad Ninove neemt nog extra coronamaatregelen, naast de verstrengde maatregelen van de federale overheid en het besluit van de gouverneur om fuiven en dansgelegenheden van organisatoren voor wie dit niet tot de kerntaak behoort te verbieden.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Sinterklaas krijgt warme ontvangst in Ninove ondanks strenge coronaregels: “Blij voor kindjes dat intrede kon doorgaan”
  PREMIUM
  Ninove

  Sinter­klaas krijgt warme ontvangst in Ninove ondanks strenge coronare­gels: “Blij voor kindjes dat intrede kon doorgaan”

  Sinterklaas en zijn Pieten hebben zaterdag een warme ontvangst gekregen op de Denderkaai. De intocht van de Sint verliep dit jaar anders, onder meer door de verstrengde coronaregels. Voor het eerst moesten alle bezoekers ouder dan twaalf jaar een Covid Safe Ticket voorleggen én een mondmasker dragen. Ook de ontmoeting met de Sint ging er dit jaar anders aan toe. Het weerhield het volk alvast niet: Zo’n 1.000 twaalfplussers en wellicht nog eens zoveel jonge kinderen heetten de Sint welkom.
 1. Vlaams Belang distantieert zich van homofobe uitspraken van gemeenteraadslid Ben Bessemans
  Liedekerke
  1

  Vlaams Belang distanti­eert zich van homofobe uitspraken van gemeente­raads­lid Ben Bessemans

  Het Vlaams Belang laat weten dat het partijbestuur van de partij zich zal buigen over de uitspraken die gemeenteraadslid Ben Bessemans donderdagavond deed tijdens de gemeenteraad. Hij gaf aan zich te onthouden bij de stemming over een regenboogzebrapad: “Omdat ik nog normaal ben”. Volgens Vlaams Belang gaan de uitspraken volledig in tegen de waarden die de partij wil uitdragen.
 2. Vlaams-Brabant West zoekt 100 vrijwilligers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’
  Halle-Vilvoorde

  Vlaams-Bra­bant West zoekt 100 vrijwilli­gers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’

  De brandweerzone Vlaams-Brabant West is op zoek naar honderd nieuwe vrijwilligers, een grootschalige aanwervingscampagne op sociale media ten spijt. “De opkomst bij onze informatiemomenten was nochtans ongezien hoog”, zegt adjudant Wouter Jeanfils. “We hadden dus meer sollicitaties verwacht. Al speelt het verplichte Federale Geschiktheidsattest (FGA) wellicht ook een rol.” Jeanfils wil ook enkele misverstanden over vrijwilligers de wereld uithelpen.