Vroedvrouwen Amanda Vanderheyden en Demi Renders van de nieuwe vroedvrouwenpraktijk AMAMI in de regio rond Ninove (foto genomen vóór de coronacrisis).
Volledig scherm
Vroedvrouwen Amanda Vanderheyden en Demi Renders van de nieuwe vroedvrouwenpraktijk AMAMI in de regio rond Ninove (foto genomen vóór de coronacrisis). © rv

Nieuwe vroedvrouwenpraktijk van Amanda en Demi ondanks coronacrisis vlot van start: “Vrouwen verlaten ziekenhuis sneller na bevalling en doen op ons beroep”

Demi Renders en Amanda Vanderheyden waren nog maar twee maanden gestart met hun nieuwe vroedvrouwenpraktijk in Ninove en omstreken toen de coronacrisis losbarstte. Toch maakten ze een vlotte start als vroedvrouwen. “We weten natuurlijk niet hoe het zou geweest zijn zonder corona, maar we hebben de indruk dat vrouwen na de bevalling zo snel mogelijk het ziekenhuis willen verlaten door het virus en daarom sneller een beroep doen op ons.”

  1. Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorbereiding kan jou onrust en je nabestaanden bijkomend leed, onzekerheid of ruzie besparen”
    PREMIUM
    Lede/Overboelare

    Dominieke (48) en Anja (50) schrijven praktische gids ‘Mooi Geregeld’: “Sterven doet iedereen, maar een goede voorberei­ding kan jou onrust en je nabestaan­den bijkomend leed, onzeker­heid of ruzie besparen”

    De Coronacrisis zorgt er voor dat mensen hun zaakjes op orde willen hebben. In het voorjaar werd massaal opgeruimd, maar met de steeds verder stijgende cijfers en in de periode voor Allerheiligen wordt meer en meer aandacht besteed aan het voorbereiden van de dood. “Om die reden hebben we een driedelige praktische ‘doe’-gids gemaakt om mensen op weg te helpen”, vertellen coaches Anja en Dominieke.