De leden van de nieuwe vereniging Lennox vzw organiseert voor het eerst 'Legends Live XL' in Okegem.
Volledig scherm
De leden van de nieuwe vereniging Lennox vzw organiseert voor het eerst 'Legends Live XL' in Okegem. © Claudia Van den Houte

Nieuwe vereniging Lennox organiseert eerste ‘Legends Live XL’

OkegemDe nieuwe vereniging Lennox vzw organiseert op zaterdag 25 september het hardrock en metalfestival ‘Legends Live XL’ in het centrum van Okegem. Dat gebeurt in samenwerking met het Legends Café.

 1. Oude bakoven van Paddenbroek opnieuw in gebruik genomen
  Gooik

  Oude bakoven van Padden­broek opnieuw in gebruik genomen

  Het voorbije jaar werd plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik volledig vernieuwd. Een van de opvallendste elementen is de oude bakoven die half ingewerkt zit in de glazen constructie van Paddenbroek. De bakoven werd op de oorspronkelijke locatie volledig gerestaureerd zodat er opnieuw gebakken kan worden in Paddenbroek. Een eerste demonstratie hiervan zal doorgaan tijdens het grote openingsweekend van het plattelandscentrum op zondag 24 oktober.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?