Rechts een impressie van het geplande autoluwe plein aan de Abdijkerk in de Kloosterweg in Ninove.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts een impressie van het geplande autoluwe plein aan de Abdijkerk in de Kloosterweg in Ninove. © Claudia Van den Houte / i.o. Stad Ninove

Nieuw plein aan Abdijkerk moet aantrekkelijk rustpunt worden in hartje Ninove: “Prachtige Abdijkerk tot zijn recht laten komen”

NinoveHet ontwerp is klaar voor een nieuw autoluw plein aan de Abdijkerk in de Kloosterweg. Wat nu nog een vergeten hoek is, moet een aantrekkelijk rustpunt worden in het hartje van de stad. Als alles vlot verloopt, zullen de werken begin volgend jaar starten.

  1. Alsmaar meer grote ketens vestigen zich in Ninove: “Meer volk is positief, maar stad moet shoppers van rand naar kern lokken”
    PREMIUM
    Ninove

    Alsmaar meer grote ketens vestigen zich in Ninove: “Meer volk is positief, maar stad moet shoppers van rand naar kern lokken”

    Een Jumbo, een Pizza Hut, een Albert Heijn, een Burger King, een tweede Lidl,... Ninove is op korte tijd een alsmaar grotere trekpleister geworden voor grote ketens om zich te vestigen. Ze trekken wel naar de rand van de stad terwijl de kern nog steeds kampt met leegstand. Schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open Vld) ziet vooral opportuniteiten: “Het zorgt voor meer volk. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de shoppers ook afzakken naar het stadscentrum”, aldus Triest. “Dan moet het centrum wel vlot bereikbaar zijn en genoeg parkeerplaats hebben”, klinkt het bij de handelaars.