Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts in het huidige Ninoofse dierenasiel.
Volledig scherm
Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts in het huidige Ninoofse dierenasiel. © Claudia Van den Houte

Nieuw dierenasiel in de kiem gesmoord: vergunning vernietigd na klacht van twee buurtbewoners

“Dit is een zwarte dag voor de toekomst van ons dierenasiel”, zeggen Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts, de uitbaters van het Dierenasiel Ninove. Ze hadden van de stad Ninove een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuw dierenasiel, maar nu heeft de provincie Oost-Vlaanderen die vergunning vernietigd nadat twee buurtbewoners in beroep gingen. 

3 reacties

 • Eddy Leirens

  2 jaar geleden
  Er zou nochtans dringend een nieuw asiel moeten komen, want in het huidige asiel stinkt het verschrikkelijk. Niet de fout van de uitbaters natuurlijk. Als je dieren moet huisvesten in zo'n oud kot. Ik ben er een paar maal geweest om eten te brengen, maar wil in geen geval zien hoe die diertjes daar zitten. Klachten van buren ? Welke buren ? Ik heb zelfs niet eens gezien dat daar huizen stonden. Weeral een schandvlek voor het stadsbeleid. Foei Dejonge.
 • Robert Bruyland

  3 jaar geleden
  Een asiel is een opvang en een laatste kans voor een dier,maar hoort niet thuis in een woonzone of dicht er bij.zet lawaai bij lawaai bvba een industrie terrein. Zo ook met mega dancings of kermissen.Honden maken nu eenmaal lawaai het is weinigen gegeven om ze in toom te houden.Een dierenvriend.
 • heinz wolf

  3 jaar geleden
  Dit asiel bestaat er reeds sinds lange jaren met een uitstekende reputatie en de buren hebben tot nu toe geen bezwaar daartegen ingediend. Nu vragen de uitbaters een [bouw]vergunning voor een nieuw asiel aan en verklaard Gent het bezwaar van deze twee AP's ontvankelijk. Ik denk aan de nieuwe dierenartspraktijk De Molenhoek die een landelijk character moest hebben terwijl een modern shoppingcenter ernaast mocht ingeplant worden. Dat Gent beter eerst eens komt kijken voor 'neen' te zeggen.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.