Burgemeester Tania De Jonge vorig jaar met enkele inwoners tijdens de lentedrink in Ninove.
Volledig scherm
Burgemeester Tania De Jonge vorig jaar met enkele inwoners tijdens de lentedrink in Ninove. © Claudia Van den Houte

Na positieve reacties vorig jaar: Nieuwjaarsdrink wordt ook komende jaren vervangen door lentedrink

De Ninovieters krijgen ook dit jaar een lentedrink in plaats van een nieuwjaarsreceptie. Vorig jaar werd de nieuwjaarsdrink uit veiligheidsoverwegingen afgelast en werd er voor het eerst een lentedrink gehouden. De positieve reacties van vorig jaar deden het stadsbestuur ook in de toekomst voor een lentedrink kiezen. Daarmee komt er na jaren een nieuwe traditie.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
  PREMIUM
  RONSE

  BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

  Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”
 1. RESTOTIP. Elwin’s Pancakes: “Een Bretoense galette is niet zomaar een pannenkoekje, maar een volwaardige lunch”
  PREMIUM
  Aalst

  RESTOTIP. Elwin’s Pancakes: “Een Bretoense galette is niet zomaar een pannenkoek­je, maar een volwaardi­ge lunch”

  De nieuwe publiekslieveling van Aalst heet ‘Elwin’s Pancakes’ en opende deze zomer in de Korte Zoutstraat. Je kan er niet alleen american pancakes bestellen, maar ontdekt er ook hoe lekker de Bretoense galetten kunnen zijn. Hier krijg je veel meer dan een pannenkoekje met suiker, het is een volwaardige culinair verantwoorde lunch. Meer restotips uit de Denderstreek en Vlaamse Ardennen vind je hier.