De spies met archiducsaus en frietjes van restaurant Alpenrose. (niet de volledige porties frietjes en saus)
Volledig scherm
PREMIUM
De spies met archiducsaus en frietjes van restaurant Alpenrose. (niet de volledige porties frietjes en saus) © Claudia Van den Houte

LEKKER LOKAAL. Takaway bij restaurant Alpenrose: ‘Tirolerstube’ combineert Oostenrijkse en Frans-Belgische keuken op geslaagde manier

MeerbekeEen Oostenrijkse apfelstrudel of schnitzel, of liever typisch Vlaamse hutsepot of choucroute? Restaurant Alpenrose in Meerbeke combineert de Belgisch-Franse met de Oostenrijkse gastronomie. Geen bediening in lederhosen of dirndl in deze coronatijden, maar wel lekkere takeawaygerechten om thuis van te genieten. Wij gingen die eens uittesten.

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar