Mathis en Mauro tijdens de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé in Ninove.
Volledig scherm
Mathis en Mauro tijdens de Grote Prijs Beeckman-De Caluwé in Ninove. © Claudia Van den Houte

Koers leeft terug in Ninove met Grote Prijs Beeckman-De Caluwé

NinoveNa een jaar afwezigheid door corona vond de wielerwedstrijd de ‘Grote Prijs Beeckman-De Caluwé’ donderdag opnieuw plaats in Ninove, en dat al voor de 78ste keer.

 1. Jelle Geenens blijft met Ninove op kop na knappe negen op negen: “We beseffen dat het nog beter kan”
  voetbal tweede nationale A

  Jelle Geenens blijft met Ninove op kop na knappe negen op negen: “We beseffen dat het nog beter kan”

  Na zeges tegen Menen en Gullegem pakte KVK Ninove ook de scalp van een aardig voetballend Racing Gent. De troepen van coach Alan Haydock zetten zo een knappe negen op negen neer en blijven daarmee uiteraard bovenaan het klassement. In drie matchen slikte Ninove amper één tegendoelpunt. De Gentenaars blijven op hun beurt in de hoek waar de klappen vallen.
 2. Jonge weduwe Elke die als alleenstaande mama verder moet met één loon getuigt voor lotgenoten: “Overgangsuitkering bleek vergiftigd geschenk”
  PREMIUM
  Denderwindeke

  Jonge weduwe Elke die als alleen­staan­de mama verder moet met één loon getuigt voor lotgenoten: “Overgangs­uit­ke­ring bleek vergiftigd geschenk”

  Je man verliezen op jonge leeftijd, als mama van twee verder moeten met één loon en dan nog eens zwaar belast worden op je overgangsuitkering: het overkwam Elke uit Denderwindeke. Met haar 41 lentes is ze te jong voor een overlevingspensioen - ook wel weduwepensioen genoemd -, waarvoor de minimumleeftijd de komende jaren nog wordt opgetrokken. Speciaal voor haar lotgenoten wil ze de moeilijke situatie aankaarten.