Uitbater Hubert Simoens aan zijn café Den Belleman langs de Denderkaai in Ninove.
Volledig scherm
Uitbater Hubert Simoens aan zijn café Den Belleman langs de Denderkaai in Ninove. © Claudia Van den Houte

Hubert van café Den Belleman zet alle hoop op 1 mei-feesten: “Opgelegde sluiting wordt echt zwaar nu”

Ninove“Het wordt nu hoog tijd dat er iets verandert voor de horeca”, aldus Hubert Simoens (68), uitbater van café Den Belleman. Cafés en restaurants blijven nog zeker tot 1 maart gesloten en mogelijk nog langer. Je zou voor minder de moed verliezen, maar Hubert hoopt om te kunnen openen tegen 1 mei voor de Bellemanfeesten. “Als we tegen dan nog niet open mogen, weet ik niet wat nog te beginnen.”

 1. Bestuurders worden op nog meer plaatsen op hun snelheid gewezen: “Als bestuurders zich niet aanpassen is flitsen op termijn ook mogelijk”
  Roosdaal

  Bestuur­ders worden op nog meer plaatsen op hun snelheid gewezen: “Als bestuur­ders zich niet aanpassen is flitsen op termijn ook mogelijk”

  Het gemeentebestuur van Roosdaal heeft zestien extra snelheidsinformatieborden aangekocht. Goed voor een bedrag van zo’n 50.000 euro dat wel voor ongeveer een derde gesubsidieerd werd. De borden komen voornamelijk op locaties waar de snelheid beperkt is tot dertig kilometer per uur zoals in schoolomgevingen. “We willen bestuurders bewuster maken van hun snelheid zodat ze die ook laten dalen waar het moet. Als dat niet gebeurt, zijn snelheidscontroles op die locaties niet uitgesloten”, klinkt het.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"