Hans Vanden Berghe in Viroinval.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Vanden Berghe in Viroinval. © Tom Vanden Berghe

Hans reisde als steward hele wereld af, maar zijn favoriete plekje ligt in België en daarover schreef hij boek: “Overal ter wereld thuis, maar daar het meest”

DenderwindekeHans Vanden Berghe (62) uit Denderwindeke is 32 jaar steward geweest en zag zowat de hele wereld. Hij bezocht de Kalahariwoestijn in Afrika en ging liefst 155 keer naar New York, maar zijn favoriete vakantieplekje is... het Belgische Viroinval in de provincie Namen. Zijn liefde voor die Waalse gemeente bracht hem er zelfs toe een boek te schrijven met als titel ‘Van New York tot Viroinval’. Maar waarom is Viroinval zo speciaal voor hem? Hij legt het ons uit in een gesprek.

  1. Oude rijkswachtkazerne aan Aalsterstesteenweg wordt detentiehuis in 2025: “Zo lopen veroordeelden in Ninove en omstreken niet langer vrijuit rond”
    Ninove

    Oude rijkswacht­ka­zer­ne aan Aalsterste­steen­weg wordt detentie­huis in 2025: “Zo lopen veroordeel­den in Ninove en omstreken niet langer vrijuit rond”

    De overheidsdiensten van Justitie en de Regie der Gebouwen willen de oude rijkswachtkazerne aan de Aalsterstesteenweg in Ninove herinrichten tot een detentiehuis in 2025. In een detentiehuis worden kleine groepen kortgestraften opgesloten en begeleid. Het gaat om veroordeelden die nu vrij rondlopen. Op die manier kunnen gevangenisstraffen onder de drie jaar worden uitgevoerd. De stad Ninove organiseert op 6 juli een infoavond in aanwezigheid van minister van Justitie Vincent van Quickenborne.