De vzw Habbekrats heeft de nieuwe jongerenwerking ‘De Kidz’ in Ninove officieel afgetrapt met de opening van een ver)nieuw(d)e plek voor jongeren in jeugdcentrum De Kuip.
Volledig scherm
De vzw Habbekrats heeft de nieuwe jongerenwerking ‘De Kidz’ in Ninove officieel afgetrapt met de opening van een ver)nieuw(d)e plek voor jongeren in jeugdcentrum De Kuip. © Claudia Van den Houte

Habbekrats opent met 'De Kidz' nieuwe plek voor jeugd: “Warme thuis voor jongeren”

NinoveDe vzw Habbekrats heeft de nieuwe jongerenwerking ‘De Kidz’ in Ninove officieel afgetrapt met de opening van een vernieuw(d)e plek voor jongeren in jeugdcentrum De Kuip. Daar kunnen ze terecht om deel te nemen aan activiteiten, te praten met een begeleider of gewoon om elkaar te ontmoeten. In de toekomst plant de vzw nog een ‘groot huis’ voor jongeren in deelgemeente Okegem.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Daar is de lente: in deze bossen in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacinten
  PREMIUM

  Daar is de lente: in deze bossen in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacin­ten

  De lente is officieel in het land. Dat betekent - hopelijk - meer zon en warmer weer, maar ook kleurrijke bloemen en bomen vol bloesem. In de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen zorgen bloeiende boshyacinten elk voorjaar weer voor een prachtig paars tapijt. Meestal is het wachten tot midden april, maar hoe meer zon, hoe vroeger de bloemenpracht zich laat zien. Onze redactie zocht alvast acht bossen uit waar je dit magische schouwspel van de natuur kan bewonderen.
  Ninove