Gino Standaert en zoon Christophe Standaert (rechts) met Danny De Saedeleer en Kathleen De Herder van de dienst Toerisme bij de reuzen Doeken en Doeka in het stadhuis. De vernieuwde reuzen zullen zaterdag pas worden onthuld.
Volledig scherm
PREMIUM
Gino Standaert en zoon Christophe Standaert (rechts) met Danny De Saedeleer en Kathleen De Herder van de dienst Toerisme bij de reuzen Doeken en Doeka in het stadhuis. De vernieuwde reuzen zullen zaterdag pas worden onthuld. © Claudia Van den Houte

Gino, redder van Doeken en Doeka, kijkt uit naar 75-jarig huwelijksjubileum Ninoofs reuzenkoppel: “Ik ga zeker een traantje wegpinken”

NinoveHet 75-jarig huwelijksjubileum van het Ninoofse reuzenechtpaar Doeken en Doeka wordt zaterdag uitgebreid gevierd. Wie er wellicht nog het meest naar uitkijkt is Gino Standaert. Het is dankzij hem dat de reuzen überhaupt nog bestaan. We blikken met hem terug op het ontstaan van de oudste nog bestaande Ninoofse reuzen. 

 1. Invaller Junior Van Damme schiet Voorde-Appelterre naar tweede plaats (3-0): “Meteen raak bij eerste baltoets”
  Voetbal 3NA

  Invaller Junior Van Damme schiet Voor­de-Appelterre naar tweede plaats (3-0): “Meteen raak bij eerste baltoets”

  Fusieclub Voorde-Appelterre heeft Lochristi opnieuw met de voetjes op de grond gezet. De fusieclub kwam al na één minuut op voorsprong en hield nadien gemakkelijk stand tegen een eerder matig spelend Lochristi. Even voorbij het uur schoot de ingevallen Junior Van Damme bij zijn eerste baltoets al het blessureleed van zich af. In blessuretijd was het opnieuw Van Damme die de duidelijke 3-0-cijfers op het scorebord zette.
 1. Tiener (16) bewusteloos geslagen na school omdat hij zijn vriendin die werd lastiggevallen wil verdedigen: “Zelfs toen hij buiten westen op de grond lag, werd hij nog geschopt”
  Denderleeuw/Ninove/Liedekerke

  Tiener (16) bewuste­loos geslagen na school omdat hij zijn vriendin die werd lastigge­val­len wil verdedigen: “Zelfs toen hij buiten westen op de grond lag, werd hij nog geschopt”

  In Denderleeuw heeft een 16-jarige jongen donderdag na schooltijd enkele rake klappen gekregen op zijn hoofd. De jongen kwam zijn vriendin afhalen aan school, omdat zij naar eigen zeggen belaagd werd door enkele studenten. Toen de jongen aankwam, werd hij vrijwel meteen aangevallen. “Hij kreeg verschillende klappen in het aangezicht tot hij op de grond viel, daarna lag hij zeker tien minuten buiten westen op de grond", aldus een bezorgde mama.