Maarten M. en Jeroen W. moesten aan de rechter komen uitleggen waarom ze een jaar lang zomaar lukraak in het rond schoten. Een verklaring voor hun gedrag konden ze niet geven.
Volledig scherm
Maarten M. en Jeroen W. moesten aan de rechter komen uitleggen waarom ze een jaar lang zomaar lukraak in het rond schoten. Een verklaring voor hun gedrag konden ze niet geven. © Geert De Rycke

Gevreesde bolletjesschieters riskeren veertig maanden cel: “Wonder dat hier geen gewonden zijn gevallen”

De twee zogenaamde ‘bolletjesschieters’, die een jaar lang Ninove en omstreken onveilig maakten door lukraak met projectielen op ruiten en wagens te schieten, riskeren veertig maanden cel. Ze stonden dinsdag voor de Dendermondse rechtbank. “Het mag een wonder heten dat hier geen gewonden zijn gevallen”, klonk het daar. Het tweetal heeft meer dan tachtig incidenten op haar actief.

1 reactie

 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  40 maanden riskeren is tegenwoordig 40 weken. Dus minder dan drie jaar en een enkelbandje dat na 2 weken verwijderd wordt. Goe bezig.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretaresse van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel
  PREMIUM
  RONSE

  Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretares­se van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel

  Francoise Opsomer (62) uit Ronse publiceerde samen met Wim Trommelmans Zullen we zwijgen?, de derde roman van hun trilogie over de zustersteden Gent, Antwerpen en Brugge. Ze begonnen onder het pseudoniem Weduwe Oppermans aan dat drieluik in 1990, toen ze nog partners waren, zakelijk én relationeel. “Ik kan me voorstellen dat de titel van het laatste boek op enige ironie wordt onthaald door wie mij kent”, grijnst Françoise.