Het huidige station en stationsplein.
Volledig scherm
Het huidige station en stationsplein. © Claudia Van den Houte

Fietskoerierdienst in stationsgebouw van Ninove: NMBS op zoek naar kandidaat-uitbaters

NinoveDe NMBS heeft een nieuwe markconsultatie gelanceerd voor de uitbating van een fietskoerierdienst in het station van Ninove.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Stad gaat stationsplein zelf herinrichten tot “aangenamer plein met meer groen”, op lange termijn mogelijk nieuw stationsgebouw
  PREMIUM
  Ninove

  Stad gaat stations­plein zelf herinrich­ten tot “aangenamer plein met meer groen”, op lange termijn mogelijk nieuw stationsge­bouw

  Het stadsbestuur gaat niet wachten op de NMBS om het stationsplein opnieuw aan te leggen en zal dat zelf op korte termijn doen. Ze sluit ook een samenwerkingsovereenkomst af met de NNMBS, Infrabel en De Lijn voor een masterplan om op lange termijn de ruimere stationsomgeving te bekijken. Er zijn momenteel gesprekken lopende voor een nieuw gebruik van het huidige stationsgebouw en op termijn hoopt de stad op een nieuw gebouw, met bijvoorbeeld een buurtwinkel of wonen. Oppositiepartij N-VA vreest nog steeds dat de stationsparking betalend wordt en dat overwegen zullen sluiten.