Het huidige station en stationsplein.
Volledig scherm
Het huidige station en stationsplein. © Claudia Van den Houte

Fietskoerierdienst in stationsgebouw van Ninove: NMBS op zoek naar kandidaat-uitbaters

NinoveDe NMBS heeft een nieuwe markconsultatie gelanceerd voor de uitbating van een fietskoerierdienst in het station van Ninove.

 1. Stad gaat stationsplein zelf herinrichten tot “aangenamer plein met meer groen”, op lange termijn mogelijk nieuw stationsgebouw
  PREMIUM
  Ninove

  Stad gaat stations­plein zelf herinrich­ten tot “aangenamer plein met meer groen”, op lange termijn mogelijk nieuw stationsge­bouw

  Het stadsbestuur gaat niet wachten op de NMBS om het stationsplein opnieuw aan te leggen en zal dat zelf op korte termijn doen. Ze sluit ook een samenwerkingsovereenkomst af met de NNMBS, Infrabel en De Lijn voor een masterplan om op lange termijn de ruimere stationsomgeving te bekijken. Er zijn momenteel gesprekken lopende voor een nieuw gebruik van het huidige stationsgebouw en op termijn hoopt de stad op een nieuw gebouw, met bijvoorbeeld een buurtwinkel of wonen. Oppositiepartij N-VA vreest nog steeds dat de stationsparking betalend wordt en dat overwegen zullen sluiten.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Uitbaatster Cynthia van café de Rétard neemt afscheid van trouwe klanten: “Corona was de druppel, maar ik houd er vrienden voor het leven aan over”
  PREMIUM
  Ninove

  Uitbaat­ster Cynthia van café de Rétard neemt afscheid van trouwe klanten: “Corona was de druppel, maar ik houd er vrienden voor het leven aan over”

  Cynthia Van der Haegen, de uitbaatster van buffet de Rétard, het café in het stationsgebouw van Ninove, stopt ermee. Komende vrijdag is haar laatste dag, maar haar trouwe klanten organiseerden het afgelopen weekend al een afscheidsbarbecue voor haar. “Vele trouwe klanten zijn als familie voor mij geworden. Door de coronacrisis zie ik het evenwel niet meer zitten om nog zelfstandig een café open te houden.”