Erik Lemmens vorig jaar, na het overlijden van Paul Severs.
Volledig scherm
Erik Lemmens vorig jaar, na het overlijden van Paul Severs. © Claudia Van den Houte

Eric ‘de Majeur’ Lemmens (69), man achter Radio Del Sol, Paul Severs kerstshows en tal van andere events, overleden: “Veel gedaan voor Vlaamse artiesten”

Eric Lemmens, bekend in Ninove als ‘de Majeur’, is overleden. Hij zou in oktober 70 jaar oud zijn geworden. Lemmens was de oprichter van Radio Del Sol en organisator van heel wat concerten. Zo organiseerde hij meer dan veertig jaar lang de bekende Paul Severs kerstshow in Ninove, net als concerten van onder meer Will Tura. Hij slaagde er drie jaar geleden in om het eerste echte reünieconcert van Get Ready, na de comeback van de jongensband, naar Ninove te halen. “Eric had een goede band met artiesten als Paul Severs en Will Tura”, vertellen zijn broers Patrick en Geert.

 1. Paul Severs was meer dan 40 jaar lang vaste waarde in Ninove op kerstdag

  Paul Severs was meer dan 40 jaar lang vaste waarde in Ninove op kerstdag

  Paul Severs heeft een speciale plaats in het hart van heel wat Ninovieters. De Vlaamse zanger stond meer dan veertig jaar lang elke kerstdag op het podium in Ninove. De uitverkochte shows waren telkens een schot in de roos. Ninovieter Erik Lemmens organiseerde al vanaf begin de jaren zeventig optredens met Paul Severs: “Hij was elk jaar maanden op voorhand bezig met de kerstshow en was bang om te falen”, aldus Lemmens.
 1. Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels
  Play

  Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is