Hugo Gielen, de nieuwe diaken in Ninove, in de kerk van Pollare.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Gielen, de nieuwe diaken in Ninove, in de kerk van Pollare. © Claudia Van den Houte

Eerste diaken in Ninove sinds veertien jaar is beroepsmilitair: “Al van kleins af aan heb ik een groot rechtvaardigheidsgevoel”

NinoveHugo Gielen (58) is vanaf zondag officieel de nieuwe diaken in Ninove. Het was intussen al veertien jaar geleden dat Ninove nog een diaken had. Hugo is in het dagelijkse leven beroepsmilitair en zal zich als diaken in de Ninoofse Sint-Corneliusparochie inzetten voor minderbedeelden en mensen in nood.

 1. Bezorgdheid over organisatie van motorcrossevent in Diepe Straten: “Prachtig stukje natuur is niet geschikt voor motorcross”
  PREMIUM

  Bezorgd­heid over organisa­tie van motorcros­sevent in Diepe Straten: “Prachtig stukje natuur is niet geschikt voor motorcross”

  Vanuit verschillende hoeken is er bezorgdheid over de organisatie van een motorcrossevent in de Diepe Straten. Het Ninoofse stadsbestuur gaf toelating voor de motorcross in Outer, nabij de grens met Lebeke in Denderhoutem, op zaterdag 25 en zondag 26 maart. N-VA Ninove vindt het natuurgebied ongeschikt voor het event en stelt zich vragen bij de veiligheid. Ook vanuit Natuurpunt, vzw Red de Diepe Straten en de brandweer is er bezorgdheid.
  Ninove
 2. Voorde-Appelterre shopt bij Ninoofse buren: “Neven Jacobs maken volgend seizoen de overstap”
  Voetbal derde nationale A

  Voor­de-Appelterre shopt bij Ninoofse buren: “Neven Jacobs maken volgend seizoen de overstap”

  Voorde-Appelterre maakt zondag de lastige verplaatsing naar HO Kalken. Als de jongens van coach De Durpel nog kans willen maken op de titel kunnen ze zich geen enkele uitschuiver meer veroorloven. Op zes speeldagen van het einde is de kloof met leider Overijse immers al zes punten. Deze week sloeg de fusieclub wel toe op de transfermarkt. Bij eerstenationaler Ninove werden doelman Jari Jacobs en de polyvalente linksvoet Yoran Jacobs weggesnoept. Van de beloften van KV Oostende komt rechterflankspeler Jelle Spruyt over.