Werner Matthijs aan zijn restaurant D'Eeterij langs de Brakelsesteenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Werner Matthijs aan zijn restaurant D'Eeterij langs de Brakelsesteenweg. © Claudia Van den Houte

Eerst maandenlang gesloten door corona, nu negen maanden wegenwerken, maar handelaars op Brakelsesteenweg blijven positief: “Hopelijk plukken we er nadien vruchten van”

De werken voor de heraanleg van de Brakelsesteenweg (N8) brengen veel hinder mee voor omwonenden en passanten, maar zijn misschien nog het vervelendst voor de handels- en horecazaken en de garages op de steenweg. Onder meer voor restaurant D’Eeterij zijn de werken een domper, na de maandenlange verplichte sluiting door corona, maar chef-kok Werner Matthijs blijft positief: “Voorlopig zijn we bereikbaar. We investeren zelfs in een nieuwe parking achter de zaak.”

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.