Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Drugsvrienden gingen op café na zelfmoord vriendin en staan nu wegens schuldig verzuim voor rechter: “We dachten dat ze dood was”

Ninove“’s Morgens kreeg ik van haar nog een sms om me een gelukkig nieuwjaar te wensen, ’s avonds een droog telefoontje van haar vriend die me zei dat mijn dochter dood was.” Dat vertelde de mama van Ellen V.L. dinsdag aan de Dendermondse rechtbank. Twee vrienden van de jonge vrouw uit Ninove riskeren een jaar cel wegens schuldig verzuim na de zelfmoord van Ellen op nieuwjaarsdag 2020. In plaats van hulp te bellen toen ze haar vonden, gingen ze eerst nog enkele uren drugs scoren en op café.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Team Ilo bezorgt 400 kinderen uit overstroomde gebieden cadeautjes van Sinterklaas
  Gooik/Lennik

  Team Ilo bezorgt 400 kinderen uit overstroom­de gebieden cadeautjes van Sinter­klaas

  Al voor de elfde keer zakte Team Ilo - een initiatief van Ilona Swalus (51) uit Gooik - af naar de Ardeense gebieden die afgelopen zomer overstroomden. Veel gezinnen uit onder meer het dorpje Angleur hebben het nog steeds enorm moeilijk. En net daarom besloot het team om meer dan 400 kinderen toch nog een leuk cadeautje van Sinterklaas te bezorgen. “Een ongeziene actie voor en door vrijwilligers met een groot hart”, klink het bij Ilona.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Bart De Durpel en Voorde-Appelterre hebben smaak van zege opnieuw te pakken: “Willen competitief zijn na winterstop”
  Voetbal derde nationale A

  Bart De Durpel en Voor­de-Appelterre hebben smaak van zege opnieuw te pakken: “Willen competi­tief zijn na winterstop”

  Na vijf nederlagen op rij tuimelde Voorde-Appelterre van de top van het klassement naar de middenmoot. Tegen rode lantaarn Sint-Niklaas konden de roodhemden zich vorige week herpakken door met een kleinste verschil eindelijk nog eens een driepunter te vergaren. Een lijn die de ploeg zondag tegen Wolvertem-Merchtem wil proberen door te trekken. Als de fusieclub aan dit seizoen nog wat kleur wil geven, dan gaan er in de resterende wedstrijden voor de winterstop punten moeten gesprokkeld worden.