Uitbaters Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts in het huidige dierenasiel van Ninove, in Kerkveld in Denderwindeke.
Volledig scherm
Uitbaters Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts in het huidige dierenasiel van Ninove, in Kerkveld in Denderwindeke. © Claudia Van den Houte

Dierenasiel Ninove krijgt financiële steun van Vlaanderen

NinoveHet Dierenasiel Ninove krijgt financiële steun van de Vlaamse overheid. Het gaat om 5.395 euro extra ondersteuning.

 1. Steve Bael wil met Ninove drie punten pakken in midweekmatch tegen Visé: “Nadien wacht ons een zwaar vijfluik”
  Voetbal eerste nationale

  Steve Bael wil met Ninove drie punten pakken in midweek­match tegen Visé: “Nadien wacht ons een zwaar vijfluik”

  Met een stek in de middenmoot en een zeven op vijftien is promovendus VK Ninove meer dan degelijk uit de startblokken geschoten. Woensdagavond komt met het Waalse Visé een ploeg op De Kloppers met hetzelfde puntentotaal. De Walen werden afgelopen weekend voor de beker uitgeschakeld door SK Beveren, terwijl de Ninovieters van een voetbalvrij weekend konden genieten.
 2. Oude Kaaischool wordt na Nieuwjaar deels afgebroken, intussen heel wat klachten over leegstaand pand: “Problematische plek, maar plannen zijn in ontwikkeling”
  PREMIUM
  Ninove

  Oude Kaaischool wordt na Nieuwjaar deels afgebroken, intussen heel wat klachten over leegstaand pand: “Problema­ti­sche plek, maar plannen zijn in ontwikke­ling”

  De oude Kaaischool die al jaren leegstaat, zal na Nieuwjaar gedeeltelijk worden afgebroken. Niets te vroeg lijkt het, want er kwamen al klachten over krakers, brandstichting en vandalisme in het pand, dat soms ook overwoekerd is door struiken en ander groen. De politie deed het voorbije jaar al 200 keer een controle. Op langere termijn krijgt de site een nieuwe bestemming met woongelegenheden en horeca.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.