Vrijwilligster Martine in De Mangel, een ruilhuis voor kinderkleding.
Volledig scherm
Vrijwilligster Martine in De Mangel, een ruilhuis voor kinderkleding. © Claudia Van den Houte

De Mangel gaat van start als ruilhuis voor kinder- en zwangerschapskleding

NinoveIn het Huis van het Kind is de nieuwe ruilwinkel ‘De Mangel’ van start gegaan. Daar kunnen jonge gezinnen kinderkleding en zwangerschapskledij ruilen.

 1. Beklim de Muur van Geraardsbergen of volg het spoor van de schiptrekkers: met de fiets dwars door de Denderstreek
  PREMIUM
  Denderstreek

  Beklim de Muur van Geraards­ber­gen of volg het spoor van de schiptrek­kers: met de fiets dwars door de Dender­streek

  Fietsen is hot: sinds de uitbraak van corona hebben we niet alleen te voet onze regio verkend, maar ook de fiets werd massaal vanonder het stof gehaald en opgelapt. Omdat fietsen gezond is en je zo je gewicht onder controle kunt houden, selecteren we voor jou zeven mooie fietsroutes in de Denderstreek. Lees hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 2. 85 procent van Ninovieters is gelukkig, maar 17 procent voelt zich wel onveilig: “Perceptie is anders dan werkelijkheid”
  Ninove

  85 procent van Ninovie­ters is gelukkig, maar 17 procent voelt zich wel onveilig: “Perceptie is anders dan werkelijk­heid”

  Meer dan acht op de tien Ninovieters voelt zich gelukkig. Dat blijkt uit de Gemeente-Stadsmonitor. Ninovieters hebben wel nóg minder vertrouwen in hun lokaal bestuur dan de gemiddelde Vlaming. Slechts 17 procent van de Ninovieters voelt zich onveilig, maar dat zijn er een pak meer dan het Vlaams gemiddelde, terwijl de criminaliteitsgraad nochtans lager ligt.