Carnaval Ninove 2020: De Zjielen
Volledig scherm
Carnaval Ninove 2020: De Zjielen © Claudia Van den Houte

"Carnaval verschuiven naar juni? Zeker bespreekbaar”

NinovePascal Schietecat, voorzitter van de Stedelijke Feestcommissie, stelt voor om erover na te denken om carnaval Ninove te verschuiven naar juni, als plan B voor mocht de coronapandemie opnieuw een stokje steken voor het grootste feest in Ninove, dat dit jaar normaal op 6 maart plaatsvindt. Schepen van Evenementen Marc Torrekens (Open Vld) wil het alvast bespreken.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. Stad breidt vernieuwd subsidiereglement senioren- en welzijnsverenigingen uit met sociale initiatieven
  Ninove

  Stad breidt vernieuwd subsidiere­gle­ment senioren- en welzijns­ver­e­ni­gin­gen uit met sociale initiatie­ven

  Het nieuwe subsidiereglement voor senioren- en welzijnsverenigingen en sociale initiatieven treedt op 1 februari in werking. De subsidie breidt uit met een extra motiveringssubsidie voor verenigingen die met bepaalde doelgroepen werken, samenwerken met andere verenigingen, werken met de Uitpas of vernieuwende initiatieven organiseren. Het reglement werd ook uitgebreid met een subsidie voor sociale buurtinitiatieven.
 3. Spits Bob Straetman weet wat zijn ploeg Ninove te doen staat: “Zes op zes zal ons boost geven”
  Voetbal eerste nationale

  Spits Bob Straetman weet wat zijn ploeg Ninove te doen staat: “Zes op zes zal ons boost geven”

  Het is money time voor KVK Ninove. Na de jaarwissling pakten de groenhemden een magere 2 op 15. De ploeg is weggezakt naar een voorlaatste plaats in het klassement. Met een bezoek bij rode lantaarn Mandel United zaterdagavond en volgende week een thuismatch tegen het als derde laatste geklasseerde Hoogstraten staan de jongens van caoch Haydock voor twee cruciale weken in de strijd tegen de degradatie.