rv
Volledig scherm
© rv

Camera betrapt 16 sluikstorters in 3 weken

MeerbekeOmdat er heel wat klachten waren over sluikstort aan de kledingcontainer in de Gemeentehuisstraat in Meerbeke heeft de stad er een onbemande sluikstortcamera geplaatst. Van 18 mei tot en met 5 juni heeft die zestien sluikstorters kunnen betrappen. 

 1. Ex-secretaris Ninove weer aangesteld als algemeen directeur na klacht bij Raad van State, burgemeester laat verleden rusten: “Ik geloof in een goede samenwerking”
  PREMIUM
  Ninove

  Ex-secretaris Ninove weer aangesteld als algemeen directeur na klacht bij Raad van State, burgemees­ter laat verleden rusten: “Ik geloof in een goede samenwer­king”

  De vroegere secretaris van de stad Ninove is weer aangesteld, als algemeen directeur. De Raad van State vernietigde de beslissing van de stad om de overeenkomst met haar vervroegd te beëindigen. Het bestuur zette bijna vier jaar geleden de overeenkomst met de vrouw stop na een zogenoemde vertrouwensbreuk door een omstreden brief.
 2. INTERVIEW. Hem ken je misschien niet, maar zijn foto’s wel: Philippe trekt er dagelijks op uit om de mooiste weerfoto’s te maken
  PREMIUM
  Pajottenland/Denderstreek

  INTERVIEW. Hem ken je misschien niet, maar zijn foto’s wel: Philippe trekt er dagelijks op uit om de mooiste weerfoto’s te maken

  Philippe François (54), afkomstig uit Roosdaal, snort zowat dagelijks rond in de Denderstreek en het Pajottenland op zoek naar de mooiste plaatjes in onze regio. Met zijn fototoestel als wapen probeert hij dagelijks ‘het display’ van het VRT-weerbericht te veroveren. “Fantastische hobby, al krijg ik soms wel eens de politie achter mij aan”, lacht hij. “Tegelijk maak ik mooie reclame voor onze streek.” Hij legt ons uit hoe hij op zoek gaat naar het ideale beeld en verklapt ons zijn mooiste plekjes.