Mark (38) en Jelle (26), boezemvrienden, overleefden het ongeval niet
Volledig scherm
Mark (38) en Jelle (26), boezemvrienden, overleefden het ongeval niet © RV

Boezemvrienden Mark (38) en Jelle (26) overleven ongeval niet nadat ze met Porsche in Dender terechtkomen: “Ze hadden een hart van goud”

Okegem/Roosdaal/LiedekerkeIn Roosdaal, aan de grens met Liedekerke en Okegem, is maandagochtend een Porsche Cayenne met twee inzittenden in de Dender gereden. Mark (38) en Jelle (26) overleden in het ziekenhuis aan hun verwondingen. “De twee waren al jaren boezemvrienden en bijna onafscheidelijk”, klinkt het in hun omgeving.

 1. Jonge bestuurder met voorlopig rijbewijs knalt met voertuig van vriend tegen oplegger: “Vriend raadde me aan om te gaan lopen”
  Erembodegem

  Jonge bestuurder met voorlopig rijbewijs knalt met voertuig van vriend tegen oplegger: “Vriend raadde me aan om te gaan lopen”

  Twee jonge vrienden stonden maandag terecht voor de Aalsterse politierechtbank nadat ze op 2 juni 2020 een ongeval hadden op het industrieterrein in Erembodegem. De eigenaar van het voertuig had zijn vriend laten rijden met een voorlopig rijbewijs, maar die reed tegen een oplegger aan. “Ik had schrik en vroeg daarom aan mijn vriend of hij wilde gaan lopen", aldus D.S.
 2. Vlaams-Brabant West zoekt 100 vrijwilligers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’
  Halle-Vilvoorde

  Vlaams-Bra­bant West zoekt 100 vrijwilli­gers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’

  De brandweerzone Vlaams-Brabant West is op zoek naar honderd nieuwe vrijwilligers, een grootschalige aanwervingscampagne op sociale media ten spijt. “De opkomst bij onze informatiemomenten was nochtans ongezien hoog”, zegt adjudant Wouter Jeanfils. “We hadden dus meer sollicitaties verwacht. Al speelt het verplichte Federale Geschiktheidsattest (FGA) wellicht ook een rol.” Jeanfils wil ook enkele misverstanden over vrijwilligers de wereld uithelpen.