Een screenshot uit de bewuste video.
Volledig scherm
Een screenshot uit de bewuste video. © RV

Boeren uit Ninove die stier en koe voortsleepten nu toch veroordeeld: “Geen overmacht, maar pure dierenmishandeling”

NINOVETwee boeren uit Appelterre (Ninove) zijn voor het Gentse hof van beroep veroordeeld tot een geldboete na feiten van dierenmishandeling. Het parket vervolgde vader en zoon nadat ze een stier en een zwangere koe hadden voortgesleept met de tractor en ganzen hadden platgereden. Eerder werden ze vrijgesproken door de rechtbank in Dendermonde, maar het hof besliste daar woensdag anders over.

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Voorde-Appelterre shopt bij Ninoofse buren: “Neven Jacobs maken volgend seizoen de overstap”
  Voetbal derde nationale A

  Voor­de-Appelterre shopt bij Ninoofse buren: “Neven Jacobs maken volgend seizoen de overstap”

  Voorde-Appelterre maakt zondag de lastige verplaatsing naar HO Kalken. Als de jongens van coach De Durpel nog kans willen maken op de titel kunnen ze zich geen enkele uitschuiver meer veroorloven. Op zes speeldagen van het einde is de kloof met leider Overijse immers al zes punten. Deze week sloeg de fusieclub wel toe op de transfermarkt. Bij eerstenationaler Ninove werden doelman Jari Jacobs en de polyvalente linksvoet Yoran Jacobs weggesnoept. Van de beloften van KV Oostende komt rechterflankspeler Jelle Spruyt over.