De boer sleurde onder meer een koe uit de Dender en trok ze vervolgens nog meters verder. Het is één van de drie feiten van dierenmishandeling waarvoor vader en zoon V. terecht staan in Dendermonde.
Volledig scherm
PREMIUM
De boer sleurde onder meer een koe uit de Dender en trok ze vervolgens nog meters verder. Het is één van de drie feiten van dierenmishandeling waarvoor vader en zoon V. terecht staan in Dendermonde. © Rv

Boeren uit Appelterre riskeren tot zes maanden cel omdat ze onder meer een drachtige koe met nek uit Dender sleuren: “Ze behandelen hun dieren ongelooflijk bruut”

Appelterre/Ninove/GeraardsbergenDe twee boeren, vader en zoon, uit Appelterre die de voorbije twee jaar meermaals opschudding veroorzaakten over de manier waarop ze met hun dieren omgaan, moesten maandag voor de Dendermondse rechtbank verschijnen. Vader Alfred V. (86) riskeert zes maanden cel, zoon Marc (50) de helft. Er worden hen drie gevallen van dierenmishandeling in Ninove en Geraardsbergen aangewreven. “Ongehoord en shockerend”, vinden ze bij Gaia en Animal rights, die zich burgerlijke partij stelden.

  1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
    Streamz

    Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

    Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.