De bibliotheek van Ninove.
Volledig scherm
De bibliotheek van Ninove. © rv

Bib start met gratis online cursussen: van digitale fotografie tot yoga voor beginners

NinoveDe Ninoofse bibliotheek is met een nieuwe digitale dienst gestart: ‘Online leren met de bib’. Ze biedt voortaan meer dan dertig gratis online cursussen aan. 

 1. Inwoners uit Liedekerke en Affligem krijgen straks hun prikje in de Bellekouterhal: Burgemeester De Donder legt haarfijn uit hoe dat zal verlopen
  PREMIUM
  Affligem/Liedekerke

  Inwoners uit Liedekerke en Affligem krijgen straks hun prikje in de Bellekou­ter­hal: Burgemees­ter De Donder legt haarfijn uit hoe dat zal verlopen

  Inwoners van Affligem en Liedekerke zullen voor hun vaccinatieprik terechtkunnen in de evenementenhal Bellekouter in Affligem. Daar is vijfduizend vierkante meter ter beschikking om dagelijks tot 1.200 mensen te kunnen vaccineren. Beide gemeenten lanceren nu een oproep naar vrijwilligers om alles georganiseerd te krijgen. Voor het andere vaccinatiecentrum in Eerstelijnszone AMALO is er nog geen bevestiging.
 2. Supervrijwilliger Jacky Delcour op zeventigjarige leeftijd overleden
  Liedekerke

  Supervrij­wil­li­ger Jacky Delcour op zeventigja­ri­ge leeftijd overleden

  Bij hem thuis in de Molenstraat is Jacky Delcour woensdag in familiekring overleden. De bekende, soms ietwat eigenzinnige, maar immer aimabele Liedekerkenaar werd zeventig jaar. Op elk evenement in Liedekerke was Jacky te vinden, hoe groot of hoe klein ook. Was het niet om logistieke bijstand te verlenen, dan wel om een reportage te maken voor editiepajot.com. Jacky was sinds 1993 ook de sterke man achter de Liedekerkse jaarmarkt en Kermis Opperstraat.
 3. Bezorgdheid rond aanvraag voor vrachtwagenparking op Fabeltasite: “Zwaar verkeer door stadscentrum kruist fietsende schoolkinderen”
  Ninove

  Bezorgd­heid rond aanvraag voor vrachtwa­gen­par­king op Fabeltasi­te: “Zwaar verkeer door stadscen­trum kruist fietsende schoolkin­de­ren”

  Ouders van fietsende schoolkinderen maken zich zorgen over een aanvraag van transportbedrijf Remitrans om vijftig vrachtwagens te mogen stallen op de Fabeltasite. De vrachtwagens moeten deels door het stadscentrum om de site te bereiken en rijden voor een deel langs dezelfde route als heel wat fietsende schoolkinderen, die in de toekomst dus mogelijk extra zwaar verkeer zullen kruisen.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten