Bewoners Kris Souffriau, Kristof Watté en Leslie Van der Borght in de Hazelaarstraat, waar een nieuw bedrijvenpark is gepland.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners Kris Souffriau, Kristof Watté en Leslie Van der Borght in de Hazelaarstraat, waar een nieuw bedrijvenpark is gepland. © Claudia Van den Houte

Bewoners Hazeleerstraat bezorgd om nieuw bedrijvenpark: “Straat kampt nu al met zwaar vrachtverkeer”

OkegemBewoners van de Hazeleerstraat in Okegem maken zich grote zorgen over de geplande komst van een nieuw bedrijvenpark. Ze vrezen onder andere extra vrachtverkeer, lawaaihinder en een onveilige situatie. Aangezien het om een ambachtelijke (kmo-)zone gaat, komt er geen openbaar onderzoek waarbij ze bezwaren kunnen indienen. 

 1. Buurtbewoners Leopoldstraat voeren petitie tegen zwaar vrachtverkeer door nieuw bedrijventerrein: “Afwijkende voorwaarden laten zelfs 24 uur per dag transporten toe”
  Okegem

  Buurtbewo­ners Leopold­straat voeren petitie tegen zwaar vrachtver­keer door nieuw bedrijven­ter­rein: “Afwijkende voorwaar­den laten zelfs 24 uur per dag transpor­ten toe”

  Buurtbewoners van de Leopoldstraat zijn een petitie gestart tegen de overlast die twee nieuwe bedrijfsloodsen op de voormalige site ‘De Roose’ veroorzaken. Vooral het zwaar vrachtverkeer dat door de straat moet en de afwijkende voorwaarden die daarvoor werden toegestaan, stuiten hen tegen de borst.
 1. Biografie over Paul Cuylits, zonder wie we sociale woningen en het daensisme niet zouden kennen
  PREMIUM
  Roosdaal/Anderlecht/Gooik/Herne

  Biografie over Paul Cuylits, zonder wie we sociale woningen en het daensisme niet zouden kennen

  Broers Luc en Maurits van Liedekerke uit respectievelijk Strijtem en Herne hebben na drie jaar een biografie klaar over Paul Cuylits, ‘Een dwars leven als pastoor en Brusselaar’. Hun zoektocht naar informatie bracht hen zelfs naar het Vaticaans Apostolisch Archief. Het resulteerde in een compleet naslagwerk van meer dan tweehonderd bladzijden over de man die mee aan de basis lag van het daensisme en de sociale woningen. De auteurs leggen ons uit wat de figuur van Cuylits zo bijzonder maakte in het Pajottenland en het Brusselse.