Koen Baten
Volledig scherm
© Koen Baten

Bestuurder valt in slaap en knalt tegen geparkeerde vrachtwagen: passagier in levensgevaar

MeerbekeOp de Halsesteenweg in Meerbeke gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval met een personenwagen. De bestuurder reed met zijn BMW in de richting van Ninove toen hij ter hoogte van het kruispunt met Hemelrijk van zijn rijbaan afweek en in volle snelheid op een vrachtwagen inreed. De passagier moest door de brandweer bevrijd worden uit zijn voertuig. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Dieter Malfait (KVK Ninove) kijkt ex-ploeg Oudenaarde in de ogen: “Het verbaast me dat ze onderaan staan”
  voetbal tweede nationale A

  Dieter Malfait (KVK Ninove) kijkt ex-ploeg Oudenaarde in de ogen: “Het verbaast me dat ze onderaan staan”

  Na vier zeges en twee draws prijkt KVK Ninove knap als derde in het klassement. De groenhemden lieten ondertussen al twee jaar geen nederlaag meer optekenen en aan De Kloppers willen ze die lijn natuurlijk heel graag zo lang mogelijk doortrekken. Zaterdagavond krijgen de jongens van coach Alan Haydock het bezoek van streekgenoot KSV Oudenaarde. Afgaande op het klassement een haalbare kaart want Oudenaarde heeft zijn competitiestart compleet gemist en staat onderaan.