De Beverstraat in het stadscentrum van Ninove.
Volledig scherm
De Beverstraat in het stadscentrum van Ninove. © Claudia Van den Houte

85 procent van Ninovieters is gelukkig, maar 17 procent voelt zich wel onveilig: “Perceptie is anders dan werkelijkheid”

NinoveMeer dan acht op de tien Ninovieters voelt zich gelukkig. Dat blijkt uit de Gemeente-Stadsmonitor. Ninovieters hebben wel nóg minder vertrouwen in hun lokaal bestuur dan de gemiddelde Vlaming. Slechts 17 procent van de Ninovieters voelt zich onveilig, maar dat zijn er een pak meer dan het Vlaams gemiddelde, terwijl de criminaliteitsgraad nochtans lager ligt.

 1. UITSTERVENDE BEROEPEN: Melkboer Eric (61) vindt met Ruben (28) ideale opvolger: “Leuke job, waar goed mee je boterham te verdienen valt”
  PREMIUM
  Denderwindeke/Ninove

  UITSTERVEN­DE BEROEPEN: Melkboer Eric (61) vindt met Ruben (28) ideale opvolger: “Leuke job, waar goed mee je boterham te verdienen valt”

  Melkboer Eric De Vos (61) rijdt al 45 jaar onafgebroken door de straten van Denderwindeke en omstreken, maar gaat binnenkort definitief met pensioen. Hoewel er nog maar weinig melkboeren zijn, vond hij toch een opvolger in Ruben Heremans (28). “Toen ik ermee begon, had je nog in elke gemeente verschillende melkboeren. Nu zijn er nog maar vijf melkboeren in de ruime regio”, vertelt Eric. “Nochtans willen jonge mensen tegenwoordig weer verse melk aan huis.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.
 1. Ex-secretaris Ninove weer aangesteld als algemeen directeur na klacht bij Raad van State, burgemeester laat verleden rusten: “Ik geloof in een goede samenwerking”
  PREMIUM
  Ninove

  Ex-secretaris Ninove weer aangesteld als algemeen directeur na klacht bij Raad van State, burgemees­ter laat verleden rusten: “Ik geloof in een goede samenwer­king”

  De vroegere secretaris van de stad Ninove is weer aangesteld, als algemeen directeur. De Raad van State vernietigde de beslissing van de stad om de overeenkomst met haar vervroegd te beëindigen. Het bestuur zette bijna vier jaar geleden de overeenkomst met de vrouw stop na een zogenoemde vertrouwensbreuk door een omstreden brief.