De tijdelijke klaslokalen voor basisschool De Lettertuin worden momenteel opgebouwd langs de Kaatsweg.
Volledig scherm
De tijdelijke klaslokalen voor basisschool De Lettertuin worden momenteel opgebouwd langs de Kaatsweg. © Claudia Van den Houte

124.290 euro huursubsidies voor basisscholen Ikke en De Lettertuin

NinoveDe stedelijke basisscholen ‘De Lettertuin’ en ‘Ikke’ krijgen 124.290,92 euro extra financiële steun van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om extra ruimte te huren.

 1. RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Frietschuurtje: “Nog geen moment beklaagd”
  PREMIUM
  Liedekerke

  RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Friet­schuur­tje: “Nog geen moment beklaagd”

  Deze week stellen we u geen restaurant of brasserie voor, wél een oude bekende. Al is het onder een andere naam. Taverne ‘t Schuurtje uit de Houtmarktstraat werd enkele maanden geleden omgedoopt tot ‘t Frietschuurtje. Na veertien jaar wilden uitbaters Jimmy Minner (46) en Nele Kiekens (47) een nieuw hoofdstuk beginnen, met corona als druppel die de emmer deed overlopen. “De switch van taverne naar frituur hebben we ons nog geen moment beklaagd”, klink het. Wij gingen zelf ook een frietje steken, vergezeld met de originele vol-au-vent en stoofvlees van ‘t Schuurtje. Meer restotips lees je hier.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Slot voor container restfractie kan telefonisch worden aangevraagd: Forza klaagt over onduidelijkheid
  Ninove

  Slot voor container restfrac­tie kan telefo­nisch worden aange­vraagd: Forza klaagt over onduide­lijk­heid

  Oppositiepartij Forza Ninove is niet te spreken over de grijze containers voor de restfractie die ILvA vorig jaar invoerde ter vervanging van de gele huisvuilzakken en in het bijzonder over het niet slotvast zijn van de containers. De partij klaagt onder meer over een ‘wazige gang van zaken’ bij het ter beschikking stellen van een slot voor de container. Intercommunale ILvA ziet geen probleem.
 2. Vlaams-Brabant West zoekt 100 vrijwilligers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’
  Halle-Vilvoorde

  Vlaams-Bra­bant West zoekt 100 vrijwilli­gers die deel willen uitmaken van hun ‘band of brothers’

  De brandweerzone Vlaams-Brabant West is op zoek naar honderd nieuwe vrijwilligers, een grootschalige aanwervingscampagne op sociale media ten spijt. “De opkomst bij onze informatiemomenten was nochtans ongezien hoog”, zegt adjudant Wouter Jeanfils. “We hadden dus meer sollicitaties verwacht. Al speelt het verplichte Federale Geschiktheidsattest (FGA) wellicht ook een rol.” Jeanfils wil ook enkele misverstanden over vrijwilligers de wereld uithelpen.