(v.l.n.r.) BV-kapster Sofie Schrauwen, nail design-fenomeen Anouk Nijs, huidverzorgingsexperte An Verschooten en make-upartieste Ines Borgonjon.
Volledig scherm
(v.l.n.r.) BV-kapster Sofie Schrauwen, nail design-fenomeen Anouk Nijs, huidverzorgingsexperte An Verschooten en make-upartieste Ines Borgonjon. © rv / rv / Sacha Creative Concepts / rv

“Zo zien mijn ogen er meteen fris uit.” 4 beauty-experts delen de geheimen die ze thuis zelf toepassen

Ze zijn experts in make-up, huidverzorging, nagels of haar en toveren anderen om in toonbeelden van schoonheid. Maar wat doen beautyprofessionals zélf om er goed uit te zien? Welke tips vinden ze zo essentieel dat ze ze op zichzelf toepassen? Make-upartieste Ines Borgonjon, nail design-fenomeen Anouk Nijs, BV-kapster Sofie Schrauwen en huidverzorgingsexperte An Verschooten delen hun beste geheimen, van de haartool die je in huis moét hebben tot de beste mascaratechniek.

 1. “Commercieel bedrog”: toenemend aantal mensen zijn tegen zonnecrème. Dermatoloog reageert op de hetze
  PREMIUM

  “Commerci­eel bedrog”: toenemend aantal mensen zijn tegen zonnecrème. Dermato­loog reageert op de hetze

  De zomer is in aantocht en toch zweren sommige mensen — van een politicus tot een influencer met 90.000 volgers — zonnecrème af. Het goedje zou commercieel ‘bedrog’ zijn of niet de nodige bescherming bieden. Test Aankoop gooit met een klacht tegen vijf zonnecrèmes die niet zouden doen wat ze beloven, nog olie op het vuur. Is het commentaar absurd of houdt het steek? Dermatoloog Thomas Maselis reageert. “Wees kritisch. ”
 2. Na ‘top’ en ‘bottom’ voegt datingapp Grindr ook ‘side’-seks toe. “Eindelijk. Er wordt nog te vaak penetratie verwacht”

  Na ‘top’ en ‘bottom’ voegt datingapp Grindr ook ‘si­de’-seks toe. “Eindelijk. Er wordt nog te vaak penetratie verwacht”

  Ben je ‘top’ of ‘bottom’? Die vraag stelt LGBTQ+-datingapp Grindr zijn gebruikers — veelal mannen — om ze te linken aan een partner. Maar met ‘side’ komt daar nu een extra categorie bij, voor zij die niet-anale seks verkiezen. “Het is bullshit dat de app nu pas die voorkeur integreert”, zegt podcastmaker Max De Moor. Ook Alexander en Karel vertellen over het taboe dat Grindr nu pas doorbreekt. “Als je als homoseksuele man zegt dat je geen penetratie wil, wordt vaak het contact verbroken.”