Getty Images/ rv
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/ rv

Zo word je een ‘supervetverbrander’. Expert: “Hoe minder je bloedsuiker piekt, hoe minder snackdrang”

Een op de vijf Belgen hield twee extra kilo's over aan de pandemie. Het zijn hardnekkige blijvers, die je pas weg krijgt als je je metabolisme weer de baas wordt, zegt gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries. Calorieën tellen hoeft niet, wel je lichaam de juiste hoeveelheid brandstof geven. De Vries bespreekt de drie pijlers om haar methode onder de knie te krijgen, en die gaan verder dan alleen maar voeding. “Je kan een slecht voedingspatroon niet wegsporten.” 

 1. Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? “Je mag zelfs meer calorieën eten”
  PREMIUM

  Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? “Je mag zelfs meer calorieën eten”

  De Franse biochemicus en ‘Glucose Goddess’ Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer.
 2. Sofie (36) sloot vrede met haar lichaam. “Ik hoor vaak dingen als ‘je bent wel mooi voor een dikke vrouw’”

  Sofie (36) sloot vrede met haar lichaam. “Ik hoor vaak dingen als ‘je bent wel mooi voor een dikke vrouw’”

  Elke maand zetten onze collega’s van ‘Goed Gevoel’ een lezeres in de schijnwerpers die na een moeilijke periode vrede neemt met haar lichaam. Thuisblijfmama en influencer Sofie (36) omarmde haar extra kilo’s en strijdt nu voor een wereld waarin positief naar dikke mensen gekeken wordt. “Ik pas niet in de kuipstoeltjes van pretparkattracties. Ik heb moeite met terrasstoelen met een leuning. Telkens weer herinnert de maatschappij me eraan dat ik te dik ben.”