Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Zo voer je betere gesprekken met vrienden én vreemden. Expert: “Eén tactiek is cruciaal. Maar die vraagt lef”

“Waarom vond je hem leuk? Allee, als die vraag niet indiscreet is, hè,” zeg je schoorvoetend. Voor veel Vlamingen is het een uitdaging: zelfzeker een gesprek voeren. Lastig als je op het werk vooruit wil of met je buurman een discussie hebt, maar ook als je op café nieuwe vrienden wil maken. Rik Moons, communicatie-expert, deelt cruciale tips: van welke vragen goed werken tot hoeveel seconden stilte je moet laten. “Zeg na het antwoord van je gesprekspartner eens drie seconden niets.”

  1. NINA lanceert collectie in knalkleuren met Bel&Bo. Dit zijn de favorieten van de redactie: “Klaar voor terrasjesweer!”

    NINA lanceert collectie in knalkleu­ren met Bel&Bo. Dit zijn de favorieten van de redactie: “Klaar voor terrasjes­weer!”

    De nieuwe collectie van Bel&Bo en NINA ligt nu in de winkel en het is exact wat je nodig hebt om je kleerkast voor de lente een opkikker te geven. Denk vrolijke kleuren als knalroze en zuiders oranje en zomerse stoffen als crochet en linnen. Onze redactrices tonen hoe ze hun favoriete stuk zouden dragen. “Zo voeg je in een-twee-drie een vrolijke dosis kleur toe aan je outfit.”